> nieuws

Nieuws

 
3 december 2018

Prijsuitreiking Haarlemse Scholendagen 2018

Groep 7 van basisschool De Dolfijn uit Haarlem-Noord is winnaar geworden van de milieu-puzzelzoektocht in de Haarlemmerhout tijdens de Haarlemse Scholendagen. De prijs werd donderdag 29 november in het NZH museum in de Waarderpolder uitgereikt door wethouder Merijn Snoek.

De Haarlemse Scholendagen bestaan ruim dertig jaar. In die dertig jaar hebben inmiddels ruim 25.000 leerlingen op educatieve wijze kennis gemaakt met de Haarlemmerhout, het oudste stadsbos van Nederland. De Scholendagen worden mede dankzij een financiŽle bijdrage van de gemeente Haarlem georganiseerd door Stichting De Houten Haarlemmer. Aan deze laatste editie deden de laatste twee weken van september 21 basisscholen met ruim 800 leerlingen uit Groep 7 mee.

Dit jaar werd voor het eerste samengewerkt met De Groene Mug en het centrum voor milieu-educatie van de gemeente Haarlem. Tijdens de workshops, onder andere in de kinderboerderij, kwamen leerlingen op speelse wijze op diverse manieren meer te weet over begrippen als duurzaamheid en circulaire economie. Bovendien kregen de leerlingen een kijkje in de geschiedenis van de Haarlemmerhout.

Bekijk de foto's van de prijsuitreiking op onze Facebook-pagina.


Terug
Meer informatie Facebook
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 De Houten Haarlemmer