> nieuws

Nieuws

 
30 augustus 2019

Voorbereidingen Scholendagen in volle gang

Eind augustus hebben de 23 deelnemende scholen een mail ontvangen met de laatste praktische informatie over de scholendagen (van 23 september tot en met 4 oktober in de Haarlemmerhout). Het wordt een bomvol programma, met 35 schoolklassen, aanzienlijk meer dan in vorige jaren. Gemiddeld ontvangen we zo’n honderd kinderen per dag. 

Een groot deel van de scholen (16, 27 klassen) maakt dankbaar van de gelegenheid gebruik om de kinderen, leerkrachten en begeleiders naar en van de Haarlemmerhout te laten brengen met de prachtige oldtimerbussen van het NZH-vervoersmuseum. 
De leerlingen gaan (Hout)muziek maken o.l.v. Kees van Dooren, dieren ontmoeten in stadsboerderij de Houthoeve en gaan op speelse wijze aan de slag met natuur en circulaire economie(o.a. hergebruik van grondstoffen). Uiteraard komt Koning Lodewijk Napoleon de leerlingen vertellen over de geschiedenis van de 1500 jaar oude Haarlemmerhout.  Er is dit jaar nóg meer ruimte voor zelf doen en beleven!

De activiteiten krijgen vorm in een speurtocht door de Hout, waarbij de leerlingen opdrachten moeten uitvoeren. De antwoorden leiden uiteindelijk naar een verborgen schat in de Haarlemmerhout.

Hier is ook een wedstrijd aan verbonden. Daarbij wordt gekeken of de schat is gevonden, hoe er is samengewerkt, hoe de sfeer was in de groep én er kunnen nog bonuspunten worden verdiend door de gekste groepsfoto te maken. Elke dag worden deze gekke groepsfoto’s op de facebookpagina van de Houten Haarlemmer gepost. 

De winnende klas krijgt de felbegeerde Haarlemmerhout-Bokaal op donderdag 17 oktober uitgereikt door wethouder Jur Botter, de wethouder van Jeugd en Onderwijs in Haarlem.  Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het NZH-vervoersmuseum in de Waarderpolder.

De Stichting De Houten Haarlemmer organiseert al dertig jaar de Haarlemse Scholendagen voor leerlingen uit groep 7. Inmiddels hebben al ongeveer 30.000 schoolkinderen op deze manier kennis gemaakt met ons mooie stadsbos. 

Door inzet van de Stichting Houten Haarlemmer, sponsoren, subsidiegevers en vrijwilligers kan deze leuke en leerzame activiteit gratis voor de scholen aangeboden worden. 


Terug
 
Meer informatie Facebook
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 De Houten Haarlemmer