Scholendagen 2023: muziek, geschiedenis, natuur en duurzaamheid

Traditiegetrouw vinden in het najaar de Scholendagen in de Haarlemmerhout plaats. Dan worden alle groepen 7 van de basisscholen in Haarlem uitgenodigd om een dagdeel naar de Haarlemmerhout te komen. Dit najaar zijn de Scholendagen van 18 tot en met 29 september.

De leerlingen krijgen een ochtend of middag een leuk programma in de Haarlemmerhout aangeboden. Ze gaan op stap met de vroegere Hout-bewoner koning Lodewijk Napoleon, gaan muziek maken en doen allerlei opdrachten rondom natuur en duurzaamheid waarbij het zelf doen en beleven centraal staat. Er is een pauze waarbij duurzaam en gezond eten en drinken wordt aangeboden. Deze activiteiten zijn onderdeel van een speurtocht door de Haarlemmerhout, waarbij de antwoorden leiden tot ‘geheime’ codes, waarmee een verborgen schat van Lodewijk Napoleon wordt gevonden.

Alle groepen 7 van de basisscholen in Haarlem kunnen meedoen. Per klas vragen we (dit jaar voor het eerst) een financiële bijdrage van 50 euro. Dit is nodig om begroting rond te krijgen, en steeds vaker een vereiste om in aanmerking te komen voor fondsen en subsidies. We hopen dat dit geen belemmering voor deelname zal zijn. Mocht dat toch zo zijn, neem dan contact met ons op via buitenpaden@gmail.com. Indien mogelijk, vragen we scholen eigen vervoer te regelen. Als dit niet lukt, dan zorgen we samen met de vrijwilligers van het NZH-museum voor passend busvervoer. Dit is inbegrepen in de financiële bijdrage.

Meedoen? Plan je groep 7 direct in via deze link (datumprikker). Je kunt meteen zien welke data en dagdelen nog beschikbaar zijn. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Noteer de datum ook meteen in jullie schoolagenda! Graag bij ‘naam’ de naam van de school en eventueel de klas (bij meer klassen) vermelden. Je kan met de datumprikker ook aangeven of jullie gebruik willen maken van de NZH-bus. Als je meerdere klassen wilt aanmelden, moet je dat stuk voor stuk doen. Dus eerst één klas aanmelden, en dan weer terug via de link naar de datumprikker hierboven, en dan de volgende klas aanmelden.

Mail bij vragen of opmerkingen naar buitenpaden@gmail.com.